Gå til hovedinnhold Gå til søk

Vi satser på lærlinger!

Våre fagområder

Vi tilbyr fagopplæring innen 3 ulike fagområder i flyfag.
Her får du en oversikt over de ulike områdene:

Flysystem

En flysystemmekaniker arbeider med alle mekaniske systemer i flyet. Arbeidet består av feilsøking, kontroll, skifte og justering av komponenter, samt å prøve ut alle fastmonterte mekaniske installasjoner. Vi har lærlinger på verkstedene og i hangaren.

Avionikk

En avionikers fagfelt er alt det elektriske på flyet. Dette er systemer som blant annet består av instrumenter, kontrollbokser og sendere/mottakere innen systemene kommunikasjon, navigasjon, radar, autopilot, generator og batteri. En avionikerlærling vil jobbe på avionikkverkstedet og i hangaren.

Flystruktur

En flystrukturmekaniker jobber for det meste med flyets strukturelle deler, selve skjelettet. Dette omfatter flyets skrog, vinger, stabilisatorer og plastkomponenter. For å være flystrukturmekaniker krever det at man har gode håndverkskunnskaper.

Hvilken utdanning må du ha

For å bli lærling hos oss må du i forkant ha fullført 3 år med videregående skole. Lærlingetiden er 2 år. På skolen er det disse linjene du må velge:

  • VG1 – Elektrofag eller Teknologi -og Industrifag
  • VG2 – Flyfag
  • VG3 – Flysystem eller Avionikk

Flyfag er en landslinje, og det finnes 4 videregående skoler i Norge der du kan ta denne utdanningen.

  • Bardufoss
  • Bodø
  • Skedsmo/Lillestrøm
  • Sola

Livet utenfor jobben

Vi satser på våre medarbeidere, og høy trivsel er viktig for oss. Om du eller dere har innspill til sosiale aktiviteter har vi en ordning der dere kan søke om midler til dette.

Det finnes en rekke aktiviteter som alle hos oss kan delta på, for eksempel fotball, fjellturer, bowling, padling, klatring og scooterturer. Noen av aktivitetene er også organisert gjennom vårt bedriftsidrettslag.

Vi har lærlinger fra hele landet, og mange har ikke vært i Bodø før de starter hos oss. Vi ønsker å legge tilrette for at alle skal trives, og selvsagt fortsette å jobbe hos oss etter endt læretid. Vi ser at våre lærlinger har et sterkt samhold, både med hverandre og resten av våre medarbeidere. Det tar ikke lang tid før de er integrert i vår fine, grønne Widerøefamilie.

Instagram

#flywiderøe