Gå til hovedinnhold Gå til søk

Line Maintenance

Hvordan er det å jobbe på Line Maintenance?

Når flyene starter opp om morgenen flyr de ofte ut fra større lufthavner med passasjerer for å så vende tilbake med nye. En god dag for teknikerene på våre Line Maintenance stasjoner er at de ikke har noe å gjøre! Det betyr at alle flyene fungerer og at alle passasjerene kommer fram de de skal til det tidspunktet de forventer. Det er selvfølgelig andre forefallende arbeidsoppgaver for teknikeren og det er da tid til å planlegge fremtidige arbeidsoppgaver, holde god orden på verktøy og utstyr og holde seg oppdatert på viktige dokumenter og regelverk.

Hvis det oppstår utfordringer med et fly i løpet av dagen får teknikerene i oppdrag å rykke ut, enten på egen stasjon eller at de må reise ut der hvor flyet er. Oftest reiser 2 teknikere sammen slik at det går raskere å reparere flyene, men også for å kunne gjøre jobben trygt og sikkert.

Når flyene kommer hjem til basen etter dagens siste flytur er nattskiftet kommet på arbeid. Deres jobb er å utføre det daglige vedlikeholdet som er planlagt. Da sjekkes oljenivå i motorene, tester av forskjellige system utføres, og flyet får en skikkelig gjennomgang før det er klart til neste dag.

  • 5 linjestasjoner
  • Dekker hele rutenettet i Norge
  • Ca 100 årsverk
  • Min. 6 fly som arbeides på:
    – Hver natt, (minus natt til lørdag)
    – Hele året

I løpet av dagen passes flyene på av teknisk personell som jobber i Line Maintenance. Når dagen er over hentes flyene inn til hangarene i Tromsø, Bodø, Florø, Bergen og Sandefjord for daglig vedlikehold.

Ledige stillinger

Instagram

#flywideroe